Пошук по блогу

пʼятницю, 31 березня 2017 р.

Листівка pop-up. Покроковий процес створення.

Всім-всім привіт!
З вами я, Орися, хочу поділитись процесом створення Pop-up листівки. Ще її називають листівкою-коробочкою, 3D або об'ємною листівкою. Суть в тому, що коли ви відкриваєте на вигляд плоску листівку, на вас якимось чином як би "виїжджають" об'ємні елементи. Але спочатку, давайте подивимось, що разом творитимемо.
Ніжні рожеві дизайни з пудровими відтінками з колекції "Мереживо" ( я не заспокоюсь поки не поріжу цей папір до останнього клаптика).


А тепер приступимо до процесу створення. 
Для роботи нам знадобиться:
1. Щільний  картон для основи коробки. Це може бути як скраппапір, так і акварельний або кардсток. Розмір основи в моєму МК 15х30 см, але його можна міняти - робити більше або менше, або навіть створити прямокутний кардбокс!
2. Папір і декоративні елементи (зокрема висічки, чіпборд),  скраппапір для клапанів кардбокса і створення об'ємної композиції.
3.  Ніж, ножиці і макетний килимок, різак, бігувальна дошка.
Ось такий  базовий набір матеріалів обрала.
Насамперед, ділюсь схемою 
Червоний пунктир - ріжемо, синій - бігуємо.

Прорізаємо акуратно ножем всі чотири паралельні лінії.

На завершення  необхідно зробити зріз для склеювання нижньої частини: для цього відрізаємо під кутом приблизно в 45 градусів верхній куточок самій вузькій лінії (вона у нас крайня) по тій стороні, що довша як показано на фото:

Я робила листівку на основі кардстоку, але можна робити відразу з скраппаперу. Якщо вирішите робити з кардстоку, то необхідно додатково декорувати зовнішню частину коробочки і внутрішні частини елементів, що відкриваються.
Обклеюємо грані всередині і зовні, склеюємо коробочку: для цього потрібно намазати клей на деталь зі скошеним кутом і приклеїти її так, щоб вона була всередині коробочки. Робити це краще в складеному вигляді

По суті наша коробочка готова, залишилось лише задекорувати.
Для цього всередині коробочки необхідно "встановити" перемички, на яких розміщатимуться декоративні елементи. Перемички вирізаємо із кардстоку розміром 10 на 4 см. 
Бігуємо на відстані 1,25 см. з обох сторін.

Обираємо необхідний декор - чіпборд, висічки.

Так виглядає заембошений чипборд.
Приміряємо наш декор, приклеюючи до перемичок всередині.
Ще декілька елементів і листівка готова.
Дякую, що дочитали до кінця!



3 коментарі:

  1. Классная открыточка! Все засматриваюсь на подобные конструкции. Надо браться за дело. Спасибо за вдохновение и за МК!

    ВідповістиВидалити
  2. Не можу зрозуміти,я к це я тут не написала комент...
    Робота одна з моїх найулюбленіших, більшої ніжності я мабуть не торкалась в роботах з цього паперу. З розряду, я не знаю, що з цим роботити, але воно мені треба... Просто суперова робота! Вона до речі в банері новинки на сайті rosa.ua ;)

    ВідповістиВидалити