Пошук по блогу

середу, 22 серпня 2018 р.

Кулінарна коробочка від Каті Баришевої. Майстер-класс


Привіт, росинки! 

Сьогодні я до вас з кулінарною темою. Як альтернатива стандартним кулінарним книгам - кулінарна коробочка з розділювачами. Її не потрібно листати, витягнув необхідний рецепт і він перед очима. 

А ще в таку скриньку можна збирати вирізки з газет і журналів і вони завжди будуть впорядковані по темам. Майструвала з колекцією скрап матеріалів „Recipe book“. 
В цьому блозі я розповім, як створювалась кулінарна коробочка "Моє меню". Це дуже захопливо! Запрошую вас творити разом зі мною.


Для початку вирізала 5 деталей із переплітного картону. 16х11см - спинка (задня стінка коробки), 16х11 см - передня стінка, 10,5х9 см - 2 деталі, бічні сторони, 10,5х16 см - дно.



Склеюємо деталі, укріплюємо стики папером чи паперовим скотчем.


Верхній край коробочки пропоную обклеїти шматком тканини або бавовняною стрічкою чи мереживом (не атласним). Саме такий спосіб убезпечить край від "лопання та задирання", плюс тканина еластичніша і обклеювати нею простіше. Я вибрала обрізок сірого, нейтрального кольору, підходящий до паперу.


Із листка паперу вирізала деталі для внутрішнього обклеювання коробочки. Точними розмірами не керувалась, просто примірювала і відзначала. Єдине, що додала клапани, так нижній стик стінки з дном буде акуратним та міцним.



Внутрішня частина коробочки обклеєна.


Переходимо до обклейки зовнішньої частини коробочки. Деталі верху вирізала таким ж чином: підбором і приміркою.


Основа для декорування готова. Це найбільш клопіткий і тривалий етап. Адже тут важлива точність і акуратність.


Переходимо до декорування. І тут починається найцікавіше! Волю фантазії!


Згодився медичний бинт.




Завчасно я підготувала висічки із листів для вирізання (папір „Recipe book“).




Не обійтися без чіпборду. До речі, на сайті представлені кілька наборів чіпбордів, тому варіацій для експериментів не забракне.



Обожнюю квіти в роботах. Так будь-який проект оживає і стає "милішим" і жіночним.



За допомогою бірюзової акрилової фарби під номером 42 і синтетичного плоского пензля додала яскравих бліків та потертостей. До речі, саме ці пензлі дуже зручні як для нанесення останніх штрихів фарбою, так і для роботи з трафаретами.


Наша коробочка готова. Лишилось її наповнити. Для розділів я вирізала з крафт картону листки розміром 15х10 см та задекорувала скраппапером (14,6х9,6 см) та висічками з листа для вирізання.


В кожен розділ ( а їх у мене вийшло 8) вклала по 5 листків молочного картону, та по 10 листків зістарених в ароматній каві. Загалом вийшло 120 листків розміром 15х10 см , приблизно на 240 рецептів. Плюс ще є місце для додаткових листкві чи для вирізок із газет і журналів.







Загалом кулінарна коробочка вийшла затишна, тепла і ароматна. Така домашня-домашня. Сподіваюсь вам сподобалась ідея зберігання рецептів і ви захочете собі таку ж коробочку. А вже зовсім скоро покажу повноформатну класичну кулінарну книгу з цієї ж колекції скрапматеріалів.

P.S. Як тільки взялася творити з скраппапером із цієї бомбової колекції, неможливо зупинитися!



Немає коментарів:

Дописати коментар